Kik vagyunk?

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) több mint 25 éve kezdte meg tehetséggondozó tevékenységét. Programjaival anyagi helyzettől függetlenül fejlődési lehetőséget kínál a legtehetségesebb magyar fiatalok számára az általános iskolától kezdve az egyetemi éveken át a posztgraduális képzésekig.

Az MCC tehetséggondozási tevékenységének pillérei az általános iskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Program, a középiskolások képzésére fókuszáló Középiskolás Program, az Egyetemi Program, valamint az azt követő posztgraduális és posztdoktotri programok.

Az MCC ott kezdődik, ahol a hagyományos oktatás véget ér: programjaink ugyanis túlmutatnak a hagyományos iskolarendszer keretein, és olyan tudást adnak, amelyet diákjaink saját oktatási intézményükben is kamatoztatni tudnak.

Az MCC Feszt kezdeményezés hasonló logikára épül: olyan rendezvényt szerettünk volna életre hívni, amely túlmutat a hagyományos fesztiválok keretein. Amely nem csupán könnyűzenei programokat kínál, hanem sokkal inkább egyfajta értékrenden alapuló közösségi élményt közvetít izgalmas közéleti és közérdeklődésre számot tartó beszélgetésekkel, interaktív programokkal.

Az MCC jelenleg összesen 24 Kárpát-medencei (15 magyarországi és 9 külhoni) településen tette elérhetővé ingyenes programjait. 2022. szeptemberétől 5550 diák képzését látja el az intézmény, pár éven belül pedig már 35 helyszínen 10,000 hallgató vehet részt az MCC programjaiban.

Mathias Corvinus Collegium 2023. Minden jog fenntartva.