A klímaváltozás életünk minden területét befolyásolja, nem kivétel ez alól az élelmiszer-termelés sem. Az utóbbi évekre az aszályok és árvízszerű esőzések egyaránt jellemzőek, melyek akár rövid időn belül is bekövetkezhetnek egy adott területen. Az évszakok is eltolódni látszanak a világ legkülönbözőbb pontjain, a mérsékelt övezetben pedig különösen. Ebben a helyzetben kell megállnia a helyét a mezőgazdaságnak és ellátni élelmiszerrel a hamarosan 8 milliárdosra duzzadó globális népességet.
Hogyan lehetséges ez? Mik lesznek a következő évtizedek legfontosabb kihívásai? A nyilvánvaló fenyegetések mellett milyen lehetőségeket rejthet magában a klímaváltozás az agrárium számára Magyarországon és a világon?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ kerekasztalunkban, melynek résztvevői Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára; Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója; valamint Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Rektora.