mcc-feszt-thumbnail-kozeleti-beszelgetesek.jpg

Mezőgazdaság és klímaváltozás – Kockázat vagy lehetőség?

Közéleti beszélgetések
júl.
29.
péntek
12:00–13:00
MCC-sziget Zöld Színpad

A klímaváltozás életünk minden területét befolyásolja, nem kivétel ez alól az élelmiszer-termelés sem. Az utóbbi évekre az aszályok és árvízszerű esőzések egyaránt jellemzőek, melyek akár rövid időn belül is bekövetkezhetnek egy adott területen. Az évszakok is eltolódni látszanak a világ legkülönbözőbb pontjain, a mérsékelt övezetben pedig különösen. Ebben a helyzetben kell megállnia a helyét a mezőgazdaságnak és ellátni élelmiszerrel a hamarosan 8 milliárdosra duzzadó globális népességet.

Hogyan lehetséges ez? Mik lesznek a következő évtizedek legfontosabb kihívásai? A nyilvánvaló fenyegetések mellett milyen lehetőségeket rejthet magában a klímaváltozás az agrárium számára Magyarországon és a világon?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ kerekasztalunkban, melynek résztvevői Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára; Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója; valamint Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Rektora.

Feldman.jpg
Feldman Zsolt
mezőgazdaságért felelős államtitkár, Agrárminisztérium
ondré.jpg
Ondré Péter
ügyvezető igazgató, Agrármarketing Centrum
Dr._Gyuricza_Csaba.jpg
Gyuricza Csaba
rektor, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
 
 
 
 

Programok

A programváltozás jogát fenntartjuk.


Mathias Corvinus Collegium 2023. Minden jog fenntartva.