mcc-feszt-thumbnail-kozeleti-beszelgetesek.jpg

Debate On the Future: Prospects for Humanity Patrick Deneen vs Radek Sikorski

Közéleti beszélgetések
júl.
30.
szombat
15:45–16:45
Mindszenty Színpad

A mai világban minden egyre inkább a liberálisok és a konzervatívok vetélkedése körül forog politikai, társadalmi és kulturális szinten egyaránt. Ezen vetélkedések ráadásul a 21. század eddigi legnagyobb geopolitikai kihívásaival párhuzamosan történnek. Milyen kilátásaink lehetnek a jövőt illetően? A jelenkor válságai mekkora ráhatással lesznek vajon a politikai irányvonalak további alakulására?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat vendégeinkkel, Patrick Deneennel, aki a Notre Dame Egyetem politológia és alkotmánytan professzora, aki nem mellesleg “A liberalizmus kudarca” c. könyv szerzője, melyet 16 nyelve fordítottak le. Következő kötete, mely az angol “Regime Change” címet viseli 2023 tavaszán várható. Deneen korábban a Princeton Egyetem adjunktusa volt.

Illetve Radosław Sikorskival, az EU-USA európai parlamenti delegációjának elnökével, akit a Foreign Policy Magazin a világ 100 legkiemelkedőbb geopolitikai szakértője között tart számon. Korábban több fontos pozícióban bizonyította rátermettségét: 2005 és 2007 között védelmi miniszteri, 2007 és 2014 között külügyminiszteri, 2014 és 2015 között pedig a lengyel országgyűlés házelnöki posztját töltötte be.

deneen.jpg
Patrick Deneen
Amerikai konzervatív politikai filozófus
sikorski.jpg
Radek Sikorski
Az EU-USA európai parlamenti delegációjának elnöke
 
 
 
 

Programok

A programváltozás jogát fenntartjuk.


Mathias Corvinus Collegium 2023. Minden jog fenntartva.