mcc-feszt-thumbnail-kozeleti-beszelgetesek.jpg

Sport és transzgenderjelenség a világ sportjában

Közéleti beszélgetések
júl.
30.
szombat
14:30–15:30
Katona Színpad

Csisztu Zsuzsa exkluzív interjút készített György Réka úszóval, aki nyílt levélben állt ki a női versenyszámokban férfi testtel induló sportolók versenyelőnyével szemben. 

Ő volt az a magyar olimpikon úszólány, aki azután írt tiltakozó levelet az amerikai egyetemi atlétikai szervezet (National Collegiate Athletic Association – NCAA) vezetőségének, hogy lemaradt a bajnokság B döntőjéről is, az első helyért, miután a Will Thomas néven született, ma Lia Thomas néven versenyző úszó – kihasználva férfi testéből fakadó fizikai fölényét – is az NCAA engedélyével beszállt a versenybe, maga mögé utasítva korábbi olimpiai és világbajnoki érmes biológiai nőket – újraírva ezzel a korábbi női rekordokat. Van-e félnivalójuk a női sportolóknak a bilológiailag férfinak születő, de női identitásra váltó traszgender versenyzőkkel szemben? Ezt a kérdést feszegeti a Mandiner „Női sport VS transzgender”  filmje.

A Mandiner riportfilmjét 2022. július 30-án láthatják az MCC Feszt Katona színpadán. A riportfilm levetítése után a Mandiner sportrovatának vezetőjével, valamint Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével Dudás Ádám, a Mandiner operatív vezetője beszélget.

csisztu-zsuzsa.jpg
Dr. Csisztu Zsuzsa
Mandiner sportrovatának vezetője
wladárs.jpg
Wladár Sándor
Magyar Úszó Szövetség elnöke
 
 
 
 

Programok

A programváltozás jogát fenntartjuk.


Mathias Corvinus Collegium 2023. Minden jog fenntartva.